Waarom wandelcoaching?

Wandel coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij de natuur als inspiratiebron wordt gebruikt. Door de natuur in te gaan, wordt er een extra dimensie toegevoegd aan het proces van coaching. Omdat wandelen je letterlijk en figuurlijk in beweging brengt, ontstaat er beweging in je mentale en emotionele processen. Omdat al wandelend in de natuur er iets bijzonders gebeurt. Gezichten ontspannen, ogen die rustiger kijken, zintuigen worden opengesteld, de gesprekken zijn losser dan bij binnen gesprekken, het dwingende oogcontact valt weg, je bent gelijkwaardig. Daarbij zet je als coach je kwaliteiten in: luisteren, aandacht, goede vragen stellen.

Er is een relaxte aandacht voor de natuur, blaadjes aan de bomen, koeien in de wei. En dan, na een stuk wandelen, het tempo dat afneemt, de helderheid die toeneemt en de gedachten en gevoelens die beginnen te stromen…….

Onderzoeken bevestigen dat groen goed is voor lichamelijke en geestelijke gezondheid. De natuur zorgt dat stemming en concentratie verbeteren, en dat stress afneemt. In de natuur kan je je focus als vanzelf herstellen. Er zijn geen auto’s, stoplichten of andere mensen.

Waarom zet ik persoonlijk wandel coaching in?

Omdat: -coachen, wandelen, natuur en mensen mij persoonlijk fascineren.

-de natuur als vanzelf ontspant. -in de natuur het leven gaat zoals het gaat in een heel natuurlijke ritme. -de natuur fungeert als een soort ‘tweede coach’ en deze als een spiegel van het innerlijk kan bijdragen aan het proces van coaching. -ik ervan geniet als de klant tijdens het wandelen tot inzicht komt en zegt: ‘Oh, dát is wat ik wil! Dit is waar ik voor sta! Ik ga het doen!. Zodat er na de wandeling meer energie is om er thuis mee aan de slag te gaan.